Article last updated on: 19. 05. 2024.

Vi känner alla till känslan av att bli distraherad av hushållssysslor och uppgifter när vi försöker få jobbet gjort. Ett dedikerat utrymme på ditt hemmakontor kan hjälpa dig att lägga distraktioner åt sidan, vilket kommer att möjliggöra mer fokuserad produktivitet 1 ! Vi har hittat 14 kreativa idéer som kommer att inspirera dig att designa en effektiv men mysig plats där kreativitet uppmuntras. När du känner dig överväldigad hjälper dessa designidéer för hemmakontor dig att få det sista arbetet gjort och njuta av din omgivning medan du gör det.

Minimalistisk arbetsplats

Jennifer Post hade en radikal omdesign av en lägenhet på Park Avenue. För att skapa sex distinkta områden av det 900 kvadratmeter stora utrymmet, ristade hon en hel sovrumsvägg för sitt hemmakontor och använde färger strategiskt genomgående så att det skulle vara svårt att inte lägga märke till dem även med all denna minimalism på plats! 2

Utrymmesbesparande studie

Detta strand-chic Malibu hemmakontor är den perfekta platsen att få lite arbete gjort. Ellwood Lomax-skrivbordet har en nedfällbar front och sparar utrymme samtidigt som den framhäver alla dess skulpturala utrustning, som bokhyllor eller en extra stol om du studerar med vänner!

Klart och ljust

Designerna drog fördel av det naturliga ljuset i detta ljusa, luftiga hemmakontor. De designade även ett mysigt gästrum med bekväma möbler som är perfekta för att luta sig tillbaka och tänka eller skapa medan du njuter av Orrefors kristallvaror från Shelton, Mindel & Associates kollektion!

Fräscht Och Rent

När alla vita utrymmen verkar lite för kyliga, bidrar till att lägga till lite färg och former skapa den perfekta stämningen3. Arbetsrummet i denna lägenhet i New York designad av Desai / Chia har aluminiumhyllor gjorda av Rakks för att ge den den vänliga looken du letar efter!

Snygg och unik

Arkitektens St. Barts hemmakontor har ett unikt designat skrivbord i sucupira-trä och snurrstolar skapade av Kang Chang. Takfläkten är också från Boffi, medan regnbågens bokhyllor ger en spännande touch till detta utrymme som kan användas som arbetsstation och läshörna för gästerna.

Loftkontor från mitten av århundradet

Få arkitekter kan matcha Stephen Harvey när det kommer till modern design från mitten av århundradet. Hans Sagaponack mezzanine-kontor är en utmärkt kombination av slankhet och färg – vilket han uppnår genom att använda Arne Jacobsen taklampor ihopkopplade mellan hans gyllene marockanska kelimmatta och Navajofilten ovanpå!

Pops Av Färg

Denna ljusgröna och guldfärgade kombination är ett måste för alla hem. Bridgehampton-huset designat av Steven Gambrel har alla ingredienser du behöver: vintage accenter av mässing, sidenmatta skapad av honom som har installerats ovanpå vita skåp – det gör verkligen intryck!

Grön Och Marinblå Arbetsyta

Jean-Louis Deniot har skapat ett bibliotek/kontor med otaliga rutnät och linjer i designen av sitt hem. Ett speciellt sidobord är av Hervé Van der Straeten, vilket får mig att vilja inreda ett helt rum baserat på gröna och marinblå accenter!

Burst Av Färg

I detta utrymme ger de primära färgerna precis tillräckligt med form och struktur. Det speglade bockskrivbordet från Liz O’Brien lyser upp ett bibliotek i en lägenhet på Fifth Avenue med sin Tizio-lampa!

Monokromatiska rörelser

I det här Beverly Hills-hemmet av Waldo Fernandez har kontoret en belgisk gobeläng från 1600-talet från Mansour och ett skrivbord i engelsk mahogny. I ett hörn finns en utsökt Wolfgang Roth-skulptur som tillför precis tillräckligt visuellt intresse utan att ta för mycket plats på egen hand!

Dekadent blues

Designerns personliga kontor är ett mycket blått och snyggt utrymme – designteamet bakom projektet, Briggs Edward Solomon, för Alex Rodriguezs egendom i Florida. Briggs har dekorerat allt från Florence Knoll piedestalbord till Saarinen fåtöljer med ett öga på stilen som kan vara både modern eller traditionell beroende på dina preferenser. Alla grupper tillsammans av Ovando fotograferar lampetter gjorda av Flos-lampor med bilder tagna under hans resor runt Amerika. Samtidigt tog Diane von Furstenberg med sig sin expertis när hon skapade mattor som inte bara används inuti utan också utomhus!

Medelhavets inrikeskontor

När Thomas Pheasant renoverade ett pars hus i medelhavsstil utanför Las Vegas skapade han en diskret och sofistikerad miljö på denna berömda plats för att vara glittrig. Makens arbetsrum har en art déco-känsla med eleganta tyger och subtila toner.

  1. Hur kontorsdesign kan påverka produktiviteten och stimulera kreativiteten
  2. Fördelar med en minimalistisk arbetsyta , A. Sapiga
  3. 10 sätt att lägga till färg i ditt vardagsrum, C. Nafie