Article last updated on: 19. 05. 2024.

Enten du er en profesjonell eller trenger et sted å lagre regningene dine og organisere deg på, ikke nøy deg med et kontor som er mer tilpasset rommet som en del av et annet rom. Et miljø der folk føler seg hjemme er det vi snakker om her.

Tips for å designe et hjemmekontor:

plassering

Vi kjenner alle følelsen av å være trang på en liten plass, så ikke gjør det! Når du bestemmer deg for hvor du skal plassere hjemmekontoret ditt, sørg for at du har nok plass til deg selv og eventuelle gjester. Det er også viktig ikke bare hvilken type eller design, men også hvor mye trafikk som vil reise gjennom dette området; hvis det er mange distraksjoner rundt da, bør du kanskje velge et rolig sted uten for mange vinduer. Det virker kanskje ikke lett i begynnelsen siden folk flest ikke er vant til dette miljøet, men du vil sette pris på å ha ditt privatliv.1

Ikke ofre form for funksjon

Hjemmekontoret ditt skal være et sted å føle seg inspirert, ikke overveldet. Skrivebordet og oppbevaringsbehovet endrer seg avhengig av hva du jobber med til enhver tid, så vurder arbeidsflyten din før du investerer i møbler som bare vil se utdaterte neste år når de ikke samsvarer med resten av innredningen lenger2! For hjem med tradisjonell design, tenk varmt tre eller myke stoler. For mer moderne rom, prøv kunstneriske stykker som metallpulter hvis de passer både stilpreferanser og funksjonalitetskrav bedre enn en generisk og kjedelig stol fra Target.

Invester i en god stol

Du tilbringer timer i kontorstolen, men det er verdt det hver eneste dag. Et vakkert og komfortabelt sete kan utgjøre hele forskjellen når du jobber hardt for å bygge opp virksomheten. Du bør se i butikken vår for denne typen stol og få din favoritt.

Mal veggene i en farge du elsker

Du vet hva de sier – hver person har en farge som passer perfekt til dem 3 . For noen mennesker er det lyse og muntre appelsiner eller limegrønn; andre trenger noe mer beroligende som botanisk blått for å fungere godt med humøret deres i denne typen miljø (og alle andre). Mye kan avhenge av hvordan du føler deg når kontoret ditt får “bemede” kamerattoner! Finn ut hvorfor spesifikke farger gjør en glad mens andre virker kjedelige, uansett hvor livet tar oss.

Gi deg selv en visning

For å unngå å kjede deg med en tom vegg som bakteppe, plasser skrivebordet slik at du kan stirre på noe mer interessant 4 . Naturlig lys er ideelt, men hvis det av en eller annen grunn ikke er et alternativ (kanskje det ikke er vinduer), kan du henge opp noen vakre bilder eller sitte ved å vende mot døråpninger som leder ut til andre områder av interesse, for eksempel hagerom.

Velg hjemmekoselig tilbehør

Hjemmekontoret ditt skal føles som en forlengelse av boarealet ditt. Hvis du går for et moderne utseende, bør du vurdere å legge til noen ekstrautstyr som vil forsterke denne følelsen og gjøre den mer komfortabel generelt. Som pene krus eller kunsttrykk på skjermen; men hvis ikke, så fortsett med det som er praktisk5! For eksempel: pakk alle hekte gjenstander inn i stoffgardiner (for estetiske formål), gjem bort bokhyller bak dem når det er nødvendig. Det spiller ingen rolle om disse hyllene inneholder funksjonelle gjenstander som søppelkurver, for vi vet uansett hvor uviktig dekorasjon vanligvis er her.

Organisert vertikalt og horisontalt

De flytende hyllene og de vertikale mappene lar deg få papir fra skrivebordet, mens kurvene eller trekubeoppbevaringen kan brukes til bokhyller. Hvis arkivering er mer kritisk enn å stable, bør du vurdere å få en attraktiv kurv på toppen av en skuff for å holde ting ryddig; hvis alt handler om plassering, plasser disse elementene hvor som helst som ikke distraherer fra produktiviteten. Bare ikke glem hva de skal holde.

Mestre teknologien din

For å forhindre at ledningene blir filtret eller trukket ut ved et uhell, plasser dem i skrivebordsarrangørene. 6 . Dette vil ikke bare gjøre det lettere for deg når du skal rydde opp etter deg selv, men hjelper også til med å forhindre sammenfiltring, så det er ikke behov for omfattende løsneøkter mens du jobber! Noen få forskjellige typer av disse kreative gjemmeplassene er tilgjengelige – velg den som passer best stilen.

La det bli lys

Vet du hvordan det er når du jobber ved en datamaskin hele dagen? Synet ditt kan bli ganske dårlig, og nå er det enda mer problem med belastning på øynene. Den beste måten å bekjempe dette problemet, ifølge (til) eksperter som Dr. Charles Coughlin, er ved å sørge for at kontoret ditt har rikelig med lys slik at hodepine ikke også tar del i opplevelsen7! Plassering av skjermer vekk fra vinduer eller å ha små lamper på skrivebordet bidrar til å redusere gjenskinn samtidig som det gir nok belysning for produktive arbeidsøkter.

  1. Jobbe hjemmefra? Topp distraksjoner du bør vite om, N. Gass
  2. 8 nyttige tips for å velge hjemmekontormøbler
  3. 25 designergodkjente hjemmekontormalingsfarger
  4. Hjemmekontorer med utsikt
  5. Hvordan få kontorpulten til å føles som (du jobber fortsatt hjemmefra) , M. Viera
  6. Dette er de beste skrivebordsarrangørene og medieskapene for å hjelpe til med å rydde opp i rommet ditt , L. Muhammad
  7. 5 tips for bedre hjemmekontorbelysning , M. Desmond