Article last updated on: 20. 04. 2024.

Oavsett om du är en professionell professionell eller behöver någonstans att lagra dina räkningar och organisera dig själv, nöj dig inte med ett kontor som är mer inpassat i utrymmet som en del av ett annat rum. En miljö där människor känner sig hemma är vad vi pratar om här.

Tips för att designa ett hemmakontor:

Plats

Vi känner alla till känslan av att vara trånga på ett litet utrymme, så gör inte det! När du bestämmer var du ska placera ditt hemmakontor, se till att du har tillräckligt med utrymme för dig själv och eventuella gäster. Det är också viktigt inte bara vilken typ eller design utan också hur mycket trafik som kommer att resa genom detta område; om det finns många distraktioner runt omkring, kanske du borde välja en lugn plats utan för många fönster. Det kanske inte verkar lätt till en början eftersom de flesta inte är vana vid den här miljön, men du kommer att uppskatta att ha din integritet.1

Offra inte form för funktion

Ditt hemmakontor ska vara en plats för att känna sig inspirerad, inte överväldigad. Ditt skrivbord och förvaringsbehov förändras beroende på vad du arbetar med vid varje given tidpunkt, så överväg ditt arbetsflöde innan du investerar i möbler som bara kommer att se inaktuella ut nästa år när de inte matchar resten av inredningen längre2! För hem med traditionell design, tänk varmt trä eller mjuka stolar. För mer moderna utrymmen, prova konstnärliga föremål som skrivbord i metall om de passar både stilpreferenser och funktionalitetskrav bättre än någonting generiskt uttråkad stol från Target.

Investera i en bra stol

Du spenderar timmar i din kontorsstol, men det är värt det varje dag. En vacker och bekväm sits kan göra stor skillnad när du jobbar hårt för att bygga upp verksamheten. Du bör titta i vår butik efter denna typ av stol och få din favorit.

Måla väggarna i en färg du älskar

Du vet vad de säger – varje person har en färg som passar dem perfekt. 3 . För vissa människor är det ljusa och glada apelsiner eller limegrönt; andra behöver något mer lugnande som botanisk blått för att fungera bra med deras humör i den här typen av miljö (och alla andra). Mycket kan bero på hur du känner när ditt kontor får “bemede” kompistoner! Ta reda på varför specifika färger gör en glad medan andra verkar uttråkade, oavsett vart livet tar oss.

Ge dig själv en vy

För att undvika att bli uttråkad med en tom vägg som bakgrund, placera skrivbordet så att du kan stirra på något mer intressant 4 . Naturligt ljus är idealiskt, men om det inte är ett alternativ av någon anledning (kanske det inte finns några fönster), häng upp några vackra bilder eller sitta med ansiktet mot dörröppningar som leder ut till andra intressanta områden som trädgårdsutrymmen.

Välj hemtrevliga tillbehör

Ditt hemmakontor ska kännas som en förlängning av ditt bostadsutrymme. Om du vill ha en modern look, överväg att lägga till några extrafunktioner som kommer att förstärka denna känsla och göra den mer bekväm i allmänhet. Som vackra muggar eller konsttryck på displayen; men om inte, gå vidare med vad som är bekvämt5! Till exempel: slå in alla krokiga föremål i tyggardiner (för estetiska ändamål), göm undan bokhyllor bakom dem när det behövs. Det spelar ingen roll om dessa hyllor innehåller funktionella föremål som papperskorgar eftersom vi vet hur oviktig inredning brukar vara här i alla fall.

Organiserad vertikalt och horisontellt

De flytande hyllorna och de vertikala mapparna gör att du kan få bort papper från skrivbordet, medan korgarna eller förvaringen av träkuber kan användas för bokhyllor. Om arkivering är viktigare än att stapla, överväg att skaffa en snygg korg ovanpå en låda för att hålla det snyggt; om det handlar om placering, placera dessa föremål var som helst som inte distraherar från produktiviteten. Glöm bara inte vad de ska hålla.

Bemästra din teknik

För att förhindra att dina sladdar trasslar in sig eller dras ut av misstag, placera dem i skrivbordsarrangörerna. 6 . Detta kommer inte bara att göra det enklare för dig när du städar efter dig utan hjälper också till att förhindra trassling, så det finns inget behov av omfattande reda ut under arbetet! Några olika typer av dessa kreativa sladdgömställen finns tillgängliga – välj den som passar den bästa stilen.

Låt det finnas ljus

Vet du hur det är när du jobbar vid en dator hela dagen? Din syn kan bli ganska dålig, och nu finns det ännu mer problem med ansträngda ögon. Det bästa sättet att bekämpa detta problem, enligt (till) experter som Dr. Charles Coughlin, är genom att se till att ditt kontor har mycket ljus så att huvudvärk inte också tar del av upplevelsen7! Att placera bildskärmar borta från fönster eller ha små lampor på skrivbord hjälper till att minska bländning samtidigt som det ger tillräckligt med belysning för produktiva arbetspass.

  1. Arbeta hemifrån? Topp distraktioner du bör känna till, N. Gass
  2. 8 användbara tips för att välja hemmakontorsmöbler
  3. 25 Designer-godkända hemmakontorsfärger
  4. Hemmakontor med utsikt
  5. Hur du får ditt skrivbord att kännas som (du arbetar fortfarande hemifrån) , M. Viera
  6. Dessa är de bästa skrivbordsarrangörerna och mediaskåpen som hjälper till att rensa ut ditt utrymme , L. Muhammad
  7. 5 tips för bättre hemmakontorsbelysning , M. Desmond