Article last updated on: 25. 09. 2023.

Uanset om du er en arbejdende professionel eller har brug for et sted at opbevare dine regninger og organisere dig selv, skal du ikke nøjes med et kontor, der er mere indpasset i rummet som en del af et andet rum. Et miljø, hvor folk føler sig hjemme, er det, vi taler om her.

Tips til at designe et hjemmekontor:

Beliggenhed

Vi kender alle følelsen af at være trang på et lille rum, så lad være med at gøre det! Når du beslutter dig for, hvor du skal placere dit hjemmekontor, skal du sørge for, at du har plads nok til dig selv og eventuelle gæster. Det er også vigtigt, ikke kun hvilken type eller design, men også hvor meget trafik der vil rejse gennem dette område; hvis der er mange distraktioner rundt omkring, bør du måske vælge et roligt sted uden for mange vinduer. Det virker måske ikke let i starten, da de fleste mennesker ikke er vant til dette miljø, men du vil sætte pris på at have dit privatliv.1

Ofre ikke form for funktion

Dit hjemmekontor skal være et sted, hvor du føler dig inspireret, ikke overvældet. Dit skrivebord og opbevaringsbehov ændrer sig afhængigt af, hvad du arbejder med på et givet tidspunkt, så overvej din arbejdsgang, før du investerer i møbler, der først vil se forældede ud næste år, når de ikke passer til resten af indretningen længere2! For hjem med traditionelt design, tænk varmt træ eller bløde stole. For mere moderne rum, prøv kunstneriske stykker som metalborde, hvis de passer til både stilpræferencer og funktionalitetskrav bedre end noget generisk kedeligt udseende stol fra Target.

Invester i en god stol

Du tilbringer timer i din kontorstol, men det er det værd hver eneste dag. Et smukt og behageligt sæde kan gøre hele forskellen, når du arbejder hårdt på at bygge forretningen op. Du bør kigge i vores butik efter denne type stol og få din yndlingsstol.

Mal væggene i en farve, du elsker

Du ved, hvad de siger – hver person har en farve, der passer perfekt til dem 3 . For nogle mennesker er det lyse og muntre appelsiner eller limegrøn; andre har brug for noget mere beroligende som botanisk blå for at fungere godt med deres humør i denne type miljø (og alle andre). Meget kan afhænge af, hvordan du har det, når dit kontor får “bemede” makkertoner! Find ud af, hvorfor bestemte farver gør én glad, mens andre virker kede af det, uanset hvor livet tager os hen.

Giv dig selv en udsigt

For at undgå at kede dig med en tom væg som baggrund, skal du placere skrivebordet, så du kan stirre på noget mere interessant 4 . Naturligt lys er ideelt, men hvis det af en eller anden grund ikke er en mulighed (måske er der ingen vinduer), så hæng nogle smukke billeder op eller sæt dig ved at vende mod døråbninger, der fører ud til andre interesseområder, såsom haverum.

Vælg Homey Accessories

Dit hjemmekontor skal føles som en forlængelse af dit boligareal. Hvis du går efter et moderne look, så overvej at tilføje nogle ekstraudstyr, der vil forstærke denne følelse og gøre det mere behageligt generelt. Som smukke krus eller kunsttryk udstillet; men hvis ikke, så fortsæt med hvad der er praktisk5! For eksempel: Pak alle hooky genstande ind i stofgardiner (af æstetiske formål), gem bogreoler bag dem, når det er nødvendigt. Det er lige meget, om disse hylder indeholder funktionelle genstande såsom papirkurve, fordi vi ved, hvor ligegyldigt dekoration normalt er her omkring alligevel.

Organiseret lodret og vandret

De svævende hylder og lodrette arkivmapper giver dig mulighed for at få papir fra dit skrivebord, mens kurvene eller træterningopbevaringen kan bruges til bogreoler. Hvis arkivering er mere kritisk end stabling, så overvej at få en attraktiv kurv oven på en skuffe for at holde tingene pæne; hvis det hele handler om placering, så placer disse varer hvor som helst, der ikke distraherer fra produktiviteten. Bare glem ikke, hvad de skal indeholde.

Mestre din teknologi

For at forhindre, at dine ledninger bliver viklet sammen eller trukket ud ved et uheld, skal du placere dem i skrivebordsarrangører. 6 . Dette vil ikke kun gøre det nemmere for dig, når du rydder op efter dig selv, men hjælper også med at forhindre sammenfiltring, så der ikke er behov for omfattende udredningssessioner, mens du arbejder! Et par forskellige typer af disse kreative snoreskjul er tilgængelige – vælg den, der passer til den bedste stil.

Lad der være lys

Ved du, hvordan det er, når du arbejder ved en computer hele dagen? Dit syn kan blive temmelig dårligt, og nu er der endnu mere et problem med anstrengte øjne. Den bedste måde at bekæmpe dette problem på, ifølge (til) eksperter som Dr. Charles Coughlin, er ved at sørge for, at dit kontor har masser af lys, så hovedpine ikke også tager del i oplevelsen7! Placering af skærme væk fra vinduer eller at have små lamper på skriveborde hjælper med at reducere genskin, mens det giver tilstrækkelig belysning til produktive arbejdssessioner.

  1. Arbejde hjemmefra? Top distraktioner, du bør kende til, N. Gass
  2. 8 nyttige tips til valg af hjemmekontormøbler
  3. 25 Designer-godkendte hjemmekontorfarver
  4. Hjemmekontorer med udsigt
  5. Sådan får du dit kontorbord til at føles som (du arbejder stadig hjemmefra) , M. Viera
  6. Disse er de bedste skrivebordsarrangører og medieskabe til at hjælpe med at rydde op i dit rum , L. Muhammad
  7. 5 tips til bedre hjemmekontorbelysning , M. Desmond