Article last updated on: 20. 04. 2024.

Introduksjon

Når du bruker kontorstol daglig, kan du risikere å utvikle rygg- og nakkeproblemer. Et sete av god kvalitet kan bidra til å forhindre at dette skjer ved å gi passende støtte for din rammestørrelse eller vektfordeling i henhold til forskjellige posisjoner under bruk – men bare hvis det er riktig justert! Den beste typen er de som har høydejusterbarhet samt evnen gjennom kulelagerstøt; disse sikrer jevn tilbakelening uten nervøs bevegelse.

Hvordan justere stolen riktig?

Når du kommer i gang, pass på at du justerer setehøyden riktig. Det bør være en rett vinkel mellom lårene og leggene, samt parallelle knær eller litt under hoftene for maksimal posisjonskomfort mens du sitter ved en skrivebordsstol med armlener aktivert i denne artikkelen

Når du sitter i stolen, sørg for at den støtter kroppsvekten din. Mekanismen justeres når det er motstand mot å lene seg tilbake og støtte når du gynger forsiktig fremover igjen med letthet – dette kan ta litt tid å venne seg til, men uansett hvilken posisjon som fungerer best for å sitte komfortabelt, forblir stillestående! Når det er sagt; Hvis det er justerbar setedybde på din, må du sitte langt nok unna kanten slik at bena ikke har problemer med å nå gulvet eller høyere enn vanlige høyder som kreves på grunn av heve seter (spesielt hvis du har kroniske smerter).

Tips for sunn holdning

Den beste måten å sikre en smertefri arbeidsdag på er å sørge for at du sitter så langt tilbake på kontorstolen med så mye demping som mulig, og deretter innta en oppreist holdning som er skadelig i det lange løp. Men selv om dette var mulig for alle – og det er det ikke! Stå opp og strekk regelmessig på forskjellige punkter i løpet av hver dag, så dynamisk sittestilling ikke vil skade noen av oss ennå.

Hvis du har et justerbart skrivebord, start med å justere kontorstolen til riktig høyde. Deretter justerer du den slik at underarmene hviler lett på skrivebordet mens du sitter oppreist med føttene flatt mot gulvet og inntar en behagelig stilling gjennom hele arbeidsdagen (du kan også bruke en fotstøtte). Noen skrivebord har ikke plass til mindre brukere; i disse tilfellene anbefaler vi å legge til et av våre nyttige tilbehør som stativer eller stigerør som gjør møbler mer tilgjengelig for alle!

Sørg også for at skjermen er i riktig høyde og vinkel – den øvre kanten skal være omtrent midjehøy eller litt under øyehøyde.