Article last updated on: 19. 06. 2024.

Måndagar kan vara så tråkiga. Att vakna tidigt, pendla till jobbet och sedan sitta vid ett skrivbord hela dagen. Efteråt är du utmattad med ansträngda ögon, vill bara sova resten av veckan. Vi förstår det helt. Att arbeta hemifrån kan vara bra, men det har också nackdelar 1 . Till exempel måste du se till att ditt utrymme inte invaderas av arbete och förvandlas till ett kontor istället för en avkopplande tillflyktsort där tiden går obemärkt förbi! Vi har dig täckt. Åtminstone kommer det att vara avgörande att matcha din kontorsstol med ett skrivbord för att göra den till ett område där du tycker om att arbeta hemifrån.

What’s in this article?

Färg

När du matchar kontorsstolar till ditt skrivbord bör du alltid tänka på färgerna på komplementära nyanser. Krockande kombinationer kan skapa ett kaotiskt och oorganiserat arbetsstationsutrymme som inte bara är obehagligt utan också osäkert! Zuo Mods klarröda Admire Office Chair är det perfekta tillskottet till ditt kontor. Det kommer att göra ett uttalande, men bara om du har samma färger för ett skrivbord! ZuoMod-designen kan också fungera med andra mer neutrala toner – som silver eller rostfritt stål – så kolla in vårt urval innan du bestämmer dig för vad mer som ryms in där för mycket (som de överlägsna gröna skrivborden). Den här artikeln kan vid första anblicken verka opinionsbildad; Vi försöker dock hårt här, inte bara för att visa upp hur fantastiska de här delarna ser ut tillsammans utan att behöva tänka på att matcha möbelset själva. Som diskuterats tidigare kan ljusa färger hjälpa till att skapa stämningen på ditt kontor 2 . Du måste vara försiktig inte bara med hur dessa nyanser blandas med andra föremål på vardera sidan eller under dem eftersom de kan bli klibbiga om de kombineras utan omsorg!

Stil

Din kontorsstol bör vara en återspegling av den stil och design du vill ha på ditt skrivbord. Så om rustik bondgårdschic är mer i den stil som du är bekväm med att arbeta i, se till att välja ett tillbehörssystem i enlighet 3 – precis som lila och svart inte skulle passa ihop härnäst dörr rosa! Vad är skillnaden mellan en kunglig tron och en kontorsstol? En har antik stil medan en annan är elegant. Denna kungliga Safavieh Chamber Chair skulle passa utmärkt i ditt designschema om du vill ha den mer traditionella, koloniala looken med inslag av kunglighet – dock inte för mycket, för då kan den kollidera med andra delar som detta Ellis Home Desk 4 Shelves som också har sina egna unika stilar men ändå bibehåller enkelheten i hjärtat genom att bara förbli sanna på färgscheman (royalty guld).

Material

Att matcha lämpliga materialtyper av möbler kan göra ditt vardagsrum pop. Till exempel kan du köpa en soffa med metallfötter och matcha den perfekt mot soffbord i trä för att skapa harmoni genomgående!4 Men om det är för mycket kontrast mellan delarna – som en lädersoffa som sitter bredvid glasmontrar för dekoration – kan detta bli dåligt; men ibland är dessa katastrofer faktiskt ganska vackra (tänk: konstnärens studio)5. Det bästa sättet att undvika detta misstag är genom att vara uppmärksam! Till exempel Omega Office Chair Low Back från Moe’s Home Collection. Dess ben och armar är av stål, vilket betyder att vi kanske inte borde matcha det med ett skrivbord helt i trä som Nolan Secretary Drop Leaf Desk från Chelsea Home Furniture. Att matcha en bit i huvudsak av metall kommer att få ditt kontor att se inkompatibelt ut – som om du precis tog tag i vilken gammal stol som helst utan att tänka på hur dåligt de skulle passa ihop estetiskt sett. Samma regel gäller vid köp av möbler på annat håll. Allt med tunga material, såsom robusta aluminiumprofiler, bör inte avsiktligt paras ihop om inte nämnda metaller har slipats ner tillräckligt. Därför läggs det inte mycket vikt under interaktionen.

Storlek

Slutligen är storleken avgörande när du matchar skrivbord och stolar, på samma sätt som du matchar din matsalsmet med bordet. Du vill inte ha en skrivbordsstol som är för lång eller kort – den måste vara helt rätt 6 ! Som i Goldilocks berättelse om gröt – den där hon hittade “det perfekta mediet”. Detta är inte bara för estetiska ändamål; stolhöjd gör att du kan arbeta mest effektivt. Det är svårt att skriva vid din dator när du antingen dunkar mot ovansidan av ett skrivbord eller kämpar för att nå den på höga våningar. För att ta reda på hur högt ditt skrivbord är, ställ dig framför det och justera stolen så att när du sitter ovanpå, det finns en plats nedanför där du vanligtvis sätter knäna. De flesta stolar är justerbara, vilket betyder att detta borde vara ganska enkelt!

  1. För- och nackdelar med att arbeta hemifrån, R. Madell
  2. Colors and Emotions: How Colors Make You Feel , A. Gremillion
  3. därmed Heminredning och tillbehör: Vad du behöver veta
  4. 7 tips om hur man blandar material för att skapa matchande heminredning , C. Naylor
  5. Messy Maximalism – Heminredning som omfamnar din röra , Zoee
  6. . Vilken storlek kontorsstol ska jag få , N. Groshek