Article last updated on: 20. 04. 2024.

Kontorsstolen är en av de viktigaste delarna i alla arbetsplatser. 1 genomsnittlig person tillbringar 6 timmar per dag vid sitt skrivbord. Därför är det inte konstigt att mer än 90 miljoner moderna industristolar säljs varje år! Undrar du hur ofta du ska byta ut dina favoritmöbler? Tja, som tur är har vi svar för både nya och gamla användare. Det finns några faktorer som kan påverka livslängden på din kontorsstol.2 Om du köper från en ansedd tillverkare, kommer den troligen att hålla mellan fem och tio år vid regelbunden användning; Detta beror dock till stor del på vilken typ av material de använder i sin konstruktion samt hur ofta folk tillbringar tid med att sitta ner på ett ställe under längre perioder (vilket vanligtvis händer när man arbetar). Så, du letar efter en ny kontorsstol ? Det är viktigt att veta vilket material den är gjord av och vilket märke som bäst passar dina behov. Vi har all den informationen här i det här inlägget! Fortsätt läsa för att ta en djupgående analytisk metod för att förstå vår följeslagare bättre genom att känna till dess styrkor och svagheter.

Du mår inte bra efter att ha suttit i din kontorsstol under en längre period. Kanske beror det på att du inte har bytt ut sätet, eller så kanske det finns andra problem med dess konstruktion som har orsakat kroniska besvär i alla år utan upptäckt? Det kan också vara så att även om detta är ett av våra viktigaste verktyg på jobbet (och ibland hemma), så tenderar vi att ta dem på mindre allvar än något annat. Vad det än kan vara, här är några främsta anledningar till att din kontorsstol behöver bytas ut 3 :

  1. När stolen är skadad – Lösa eller icke-fungerande komponenter som armstöd, knoppar och hjul förbises ofta. Om du märker synliga sprickor i ditt kontors möbler kan det vara dags att byta ut det mot ett nytt.
  2. När stolen är obekväm – Att sitta under en längre period kan orsaka förödelse på din kropp. Om du märker ökande smärta under dagen, är det bäst att köpa nya kontorsmöbler med rätt ergonomi och lyssna noga för att avgöra om detta är något som kommer att fungera bra för dig eller inte.
  3. När du känner dig mindre produktiv – En ny studie har visat att en ergonomisk stol kan hjälpa! Visste du att det tar lika lite tid att fysiskt kompensera när du sitter i en av dessa stolar, vilket sparar upp till 30 % mer energi? Detta innebär att det kanaliseras någon annanstans och som följd gör oss mindre trötta än tidigare på jobbet eller skolan – vilket bättre sätt finns det?

Men ibland är svaret enkelt. Om du känner för att köpa en kontorsstol, så varsågod! Men se till att välja en med mycket dämpning eller stöd så att din investering kommer att löna sig under de kommande åren.

Blir kontorsstolar slitna?

Definitionen av “utslitning” är när något blir värdelöst av långvarig eller överdriven användning. Till exempel kan din kontorsstol börja visa tecken på att den inte längre kan användas för sitt avsedda ändamål. Ja, kontorsstolar slits med tiden.4 Detta gäller särskilt för de material som täcker klädseln. Ännu mer så, om en enskild stol har använts ofta under en längre tids användning, kan både dess tyg eller vadderade bas börja visa tecken på att den är redo för en ny go-round!

Blir nätstolar slitna?

Mesh-säten är ett bra sätt att ge bekväma sittplatser för många människor. Emellertid kan materialet börja förlora sin elasticitet och sjunka med tiden, vilket gör det mindre stödjande än andra material som vadderat läder eller tygklädselalternativ som du kan hitta i traditionella möbelstilar.5 Om ditt kontor har högtrafikerade områden där folk kan sitta för länge utan att resa sig, förvänta dig slitage snabbare än vanligt eftersom det inte finns mycket att ge kvar! Så bekväma och fräscha som nätstolar är, kan de också slita . Vissa människor upplever att det skadar kläder efter långvarig användning. Materialet är konstgjort, vilket innebär att vissa användare har en irriterande reaktion på dess konsistens (alla gillar inte detta).

Hur ofta ska kontorsstolar bytas ut?

Kontorsstolar är en viktig del av alla arbetsplatser. De håller oss bekväma och hjälper till att bibehålla korrekt hållning när vi sitter under långa perioder, men de behöver också bytas ut regelbundet – vanligtvis vart femte till vart åttonde år.6För att få ut så mycket som möjligt av din investering bör du sikta på att hålla koll på både tid och skick. Det första som kommer att hjälpa är att se till att kontorsstolar håller tio år eller mer; detta kan göras på två sätt: regelbunden rengöring med tvål och vatten (som tar bort eventuella smutspartiklar) och med möbelpolish efter varje användning. När du investerar i högkvalitativa kontorsstolar kommer det att vara värt varenda krona. Tillverkare av kontorsmöbel har fulländat hantverket att skapa enastående produkter i över ett sekel nu, och om ditt företag kräver exceptionell kvalitet är det här du ska börja! Kontorsstolar är inte bara för utställning! De är en viktig del av din arbetsstation, så det är nödvändigt att vara försiktig när du underhåller dem. En välskött stol kommer att hålla längre och vara bekvämare än en som inte är tillräckligt behandlad. Och du kommer att känna dig lyckligare av att veta hur mycket bättre det går med rutinunderhåll regelbundet.

Så, hur ofta ska du skaffa en ny kontorsstol? Allt beror på syftet med användningen.

När du köper en kontorsstol till ditt företag är det avgörande att fundera på vad som fungerar bäst med kulturen i deras team om de alla sitter i ett utrymme varje dag och behöver något traditionellt – som trä- eller lädersäten – varsågod. ! Men om vissa föredrar komfort framför stil (eller vice versa), försök att få dem olika typer, så att ingen känner sig utanför när man rör sig på jobbet under möten osv.

Föreställ dig en värld utan ryggsmärtor. Det kan tyckas omöjligt, men du kan hålla dig frisk och glad på jobbet genom att välja den bästa kontorsstolen för dina behov!Rätt sits kommer att öka produktiviteten och leda till betydande förändringar i hälsan på lång sikt.

Slutlig dom

Det här inlägget svarar på frågan: hur länge ska en kontorsstol hålla? I slutet av varje dag kan det att känna sig bekväm på din arbetsplats göra alla möjliga skillnader. Oavsett om du är hemma eller arbetar på distans, var säker på att när du köper ny utrustning är det något pålitligt som gör jobbet enklare och mer uppfyllt!

  1. Office Essentials: 7 skäl till varför det är viktigt att ha en bra kontorsstol En
  2. Kontorsstolens livslängd: När behöver den bytas ut?
  3. 5 TECKNEN DU BEHÖVER EN NY KONTORSSTOL
  4. HUR OFTA BÖR KONTORSSTOLAR BYTAS?
  5. Meshstolens hållbarhet: Hur länge håller den?
  6. Hur ofta ska kontorsstolar bytas ut?, M. Ellis-Nock