Article last updated on: 25. 09. 2023.

Kontorstolen er en af de væsentlige dele i ethvert arbejdsområde. 1 . Den gennemsnitlige person bruger 6 timer om dagen på at sidde ved sit skrivebord. Derfor er det ikke underligt, at der hvert år sælges mere end 90 millioner moderne stole i industriel stil! Er du i tvivl om, hvor ofte du skal udskifte dine yndlingsmøbler? Nå, heldigvis har vi svar til både nye og gamle brugere. Der er et par faktorer, der kan påvirke levetiden på din kontorstol.2 Hvis du køber fra en velrenommeret producent, vil den sandsynligvis holde mellem fem og ti år ved regelmæssig brug; dette afhænger dog i høj grad af, hvilken type materiale de bruger i deres konstruktion, samt hvor ofte folk bruger tid på at sidde ned ét sted i længere perioder (hvilket normalt sker, når de arbejder). Så du leder efter en ny kontorstol ? Det er vigtigt at kende materialet, det er lavet af, og hvilket mærke der passer bedst til dine behov. Vi har al den information her i dette indlæg! Fortsæt venligst med at læse for at tage en dybdegående analytisk tilgang til at forstå vores ledsager bedre ved at kende dens styrker og svagheder.

Du har det ikke godt efter at have siddet i din kontorstol i længere tid. Måske er det fordi du ikke har udskiftet sædet, eller måske er der nogle andre problemer med dets konstruktion, som har forårsaget kroniske gener i alle disse år uden opdagelse? Det kan også være, at selvom dette er et af vores vigtigste værktøjer på arbejdet (og nogle gange hjemme), har vi en tendens til at tage dem mindre seriøst end noget andet. Uanset hvad det måtte være, er her nogle primære grunde til, at din kontorstol skal udskiftes 3 :

  1. Når stolen er beskadiget – Løse eller ikke-fungerende komponenter som armlæn, knopper og hjul overses ofte. Hvis du bemærker synlige revner i dit kontors møbler, er det måske på tide at erstatte det med et nyt.
  2. Når stolen er ubehagelig – At sidde i længere tid kan forårsage kaos på din krop. Hvis du bemærker tiltagende smerter, som dagen skrider frem, er det bedst at købe nye kontormøbler med ordentlig ergonomi og lytte nøje for at afgøre, om det er noget, der vil fungere godt for dig eller ej.
  3. Når du føler dig mindre produktiv – En ny undersøgelse har fundet ud af, at en ergonomisk stol kan hjælpe! Vidste du, at det tager lige så lidt tid at fysisk kompensere, når du sidder i en af disse stole, hvilket sparer op til 30 % mere energi? Det betyder, at det kanaliseres andetsteds og som følge heraf gør os mindre trætte end før på arbejde eller skole – hvilken bedre måde er der?

Nogle gange er svaret dog ligetil. Hvis du har lyst til at købe en kontorstol, så gå i gang! Men sørg for at vælge en med masser af dæmpning eller støtte, så din investering vil betale sig i de kommende år.

Bliver kontorstole slidte?

Definitionen på ‘slidt’ er, når noget bliver ubrugeligt af langvarig eller overdreven brug. For eksempel kan din kontorstol begynde at vise tegn på, at den ikke længere kan bruges til det tilsigtede formål. Ja, kontorstole bliver slidt med tiden.4 Dette gælder især for de materialer, der dækker polstringen. Endnu mere, hvis en individuel stol har været brugt ofte over en længere periode, kan både dens stof eller den polstrede base begynde at vise tegn på, at den er klar til endnu en tur!

Slides meshstole?

Mesh-sæder er en fantastisk måde at give komfortable siddepladser til mange mennesker. Imidlertid kan materialet begynde at miste sin elasticitet og falde over tid, hvilket gør det mindre støttende end andre materialer såsom polstret læder eller stofbetræk, som du måske finder i traditionelle møbelstile.5 Hvis dit kontor har områder med høj trafik, hvor folk kan sidde for længe uden at rejse sig, så forvent slidtage hurtigere end normalt, fordi der ikke er meget tilbage! Så behagelige og friske som mesh-stole er, kan de også virke slibende . Nogle mennesker oplever, at det ødelægger tøjet efter længere tids brug. Materialet er kunstigt, hvilket betyder, at nogle brugere reagerer irriterende på dets tekstur (ikke alle kan lide dette).

Hvor ofte skal kontorstole udskiftes?

Kontorstole er en vital del af enhver arbejdsplads. De holder os godt tilpas og hjælper med at opretholde den korrekte kropsholdning, mens vi sidder i lange perioder, men de skal også udskiftes regelmæssigt – normalt hvert femte til ottende år.6For at få mest muligt ud af din investering, bør du tilstræbe at holde et vågent øje med både tid og tilstand. Den første ting, der vil hjælpe, er ved at sikre, at kontorstole holder ti år eller mere; dette kan gøres på to måder: regelmæssig rengøring med sæbe og vand (som fjerner eventuelle smudspartikler) og brug af møbelpuds efter hver brug. Når du investerer i kontorstole af høj kvalitet, vil det være hver en krone værd. Kontormøbelproducenter har perfektioneret håndværket med at skabe fremragende produkter i over et århundrede nu, og hvis din virksomhed kræver exceptionel kvalitet, er det her du skal begynde! Kontorstole er ikke kun til udstilling! De er en væsentlig del af din arbejdsstation, så det er nødvendigt at passe på, når du vedligeholder dem. En velholdt stol vil holde længere og være mere komfortabel end en, der ikke er tilstrækkeligt behandlet. Og du vil føle dig gladere ved at vide, hvor meget bedre det går med regelmæssig vedligeholdelse.

Så hvor ofte skal du anskaffe dig en ny kontorstol? Det hele afhænger af formålet med brugen.

Når du køber en kontorstol til din virksomhed, er det afgørende at tænke over, hvad der vil fungere bedst med kulturen i deres team, hvis de alle sidder på ét sted hver dag og har brug for noget traditionelt – som træ- eller lædersæder – så fortsæt ! Men hvis nogle foretrækker komfort frem for stil (eller omvendt), så prøv at få dem forskellige typer, så ingen føler sig udenfor, når de bevæger sig rundt på arbejdet under møder osv.

Forestil dig en verden uden rygsmerter. Det kan virke umuligt, men du kan forblive sund og glad på arbejdet ved at vælge den bedste kontorstol til dine behov!Det rigtige sæde vil øge produktiviteten og føre til væsentlige ændringer i det langsigtede helbred.

Endelig dom

Dette indlæg besvarer spørgsmålet: hvor længe skal en kontorstol holde? Ved slutningen af hver dag kan det at føle sig godt tilpas i dit arbejdsområde gøre en forskel. Uanset om du er hjemme eller arbejder på afstand, skal du være sikker på, at når du køber nyt udstyr, er det noget pålideligt, der gør arbejdet lettere og mere opfyldt!

  1. Office Essentials: 7 grunde til, hvorfor det er vigtigt at have en god kontorstol
  2. Kontorstolens levetid: Hvornår skal den udskiftes?
  3. 5 TEGN, DU HAR BRUG FOR EN NY KONTORSTOL
  4. HVOR OFTE SKAL KONTORSTOLE UDSKIFTES?
  5. Mesh stol holdbarhed: Hvor længe vil det vare?
  6. Hvor ofte skal kontorstole udskiftes?, M. Ellis-Nock