Article last updated on: 20. 04. 2024.

Kontorstolen er en av de essensielle delene i ethvert arbeidsområde. 1 Gjennomsnittspersonen tilbringer 6 timer per dag ved skrivebordet sitt. Derfor er det ikke rart at det selges mer enn 90 millioner moderne industristoler hvert år! Lurer du på hvor ofte du bør bytte ut favorittmøblene dine? Vel, heldigvis har vi svar for både nye og gamle brukere. Det er noen få faktorer som kan påvirke levetiden til kontorstolen din.2 Hvis du kjøper fra en anerkjent produsent, vil den sannsynligvis vare mellom fem og ti år ved vanlig bruk; Dette avhenger imidlertid i stor grad av hvilken type materiale de bruker i konstruksjonen, samt hvor ofte folk bruker tid på å sitte ned på ett sted i lengre perioder (som vanligvis skjer når du jobber). Så du ser etter en ny kontorstol ? Det er viktig å vite hvilket materiale den er laget av og hvilket merke som passer best for dine behov. Vi har all den informasjonen her i dette innlegget! Fortsett å lese for å ta en dyptgående analytisk tilnærming for å forstå vår følgesvenn bedre ved å kjenne dens styrker og svakheter.

Du føler deg ikke bra etter å ha sittet i kontorstolen over en lengre periode. Kanskje det er fordi du ikke har byttet ut setet, eller kanskje det er noen andre problemer med konstruksjonen som har forårsaket kronisk ubehag i alle disse årene uten å bli oppdaget? Det kan også være at selv om dette er et av våre viktigste verktøy på jobb (og noen ganger hjemme), har vi en tendens til å ta dem mindre seriøst enn noe annet. Uansett hva det måtte være, her er noen hovedgrunner til at kontorstolen din trenger å byttes 3 :

  1. Når stolen er skadet – Løse eller ikke-fungerende komponenter som armlener, knotter og hjul blir ofte oversett. Hvis du oppdager synlige sprekker i kontorets møbler, kan det være på tide å erstatte det med et nytt.
  2. Når stolen er ukomfortabel – Å sitte over lengre tid kan skape kaos på kroppen din. Hvis du merker økende smerte ettersom dagen skrider frem, er det best å kjøpe nye kontormøbler med riktig ergonomi og lytte nøye for å avgjøre om dette er noe som vil fungere bra for deg eller ikke.
  3. Når du føler deg mindre produktiv – En ny studie har funnet ut at en ergonomisk stol kan hjelpe! Visste du at det tar så lite tid å fysisk kompensere når du sitter i en av disse stolene, noe som sparer 30 % mer energi? Dette betyr at det kanaliseres andre steder og dermed gjør oss mindre slitne enn før på jobb eller skole – hvilken bedre måte er det?

Men noen ganger er svaret enkelt. Hvis du har lyst til å kjøpe en kontorstol, så for all del, sett i gang! Men sørg for å velge en med mye demping eller støtte, slik at investeringen din vil betale seg i årene som kommer.

Slites kontorstoler ut?

Definisjonen på “utslitt” er når noe blir ubrukelig av langvarig eller overdreven bruk. For eksempel kan kontorstolen din begynne å vise tegn på at den ikke lenger kan brukes til det tiltenkte formålet. Ja, kontorstoler slites med tiden.4 Dette gjelder spesielt for materialene som dekker møbeltrekket. Enda mer, hvis en individuell stol har blitt brukt ofte over lengre tid, kan både stoffet eller den polstrede basen begynne å vise tegn på at den er klar for en ny runde!

Slites mesh-stoler ut?

Nettingseter er en fin måte å gi komfortable sitteplasser for mange mennesker. Imidlertid kan materialet begynne å miste sin elastisitet og synke over tid, noe som gjør det mindre støttende enn andre materialer som polstret lær eller stofftrekk som du kan finne i tradisjonelle møbelstiler.5 Hvis kontoret ditt har områder med mye trafikk der folk kan sitte for lenge uten å reise seg, kan du forvente slitasje raskere enn vanlig fordi det ikke er mye å gi igjen! Så behagelige og friske som nettingstoler er, kan de også slite. . Noen opplever at det skader klær etter lang tids bruk. Materialet er kunstig, noe som betyr at noen brukere reagerer irriterende på teksturen (ikke alle liker dette).

Hvor ofte bør kontorstoler byttes?

Kontorstoler er en viktig del av ethvert arbeidsområde. De holder oss komfortable og bidrar til å opprettholde riktig holdning mens vi sitter i lange perioder, men de må også skiftes ut regelmessig – vanligvis hvert femte til åtte år.6For å få mest mulig ut av investeringen din bør du ha som mål å følge nøye med på både tid og tilstand. Det første som vil hjelpe er å sørge for at kontorstoler varer ti år eller mer; dette kan gjøres på to måter: regelmessig rengjøring med såpe og vann (som fjerner eventuelle smusspartikler) og bruk av møbelpolish etter hver bruk. Når du investerer i kontorstoler av høy kvalitet, vil det være verdt hver krone. Kontormøbelprodusenter har perfeksjonert håndverket med å lage enestående produkter i over et århundre nå, og hvis virksomheten din krever eksepsjonell kvalitet, er det her du skal begynne! Kontorstoler er ikke bare for å vise! De er en viktig del av arbeidsstasjonen din, så det er nødvendig å være forsiktig når du vedlikeholder dem. En godt vedlikeholdt stol vil vare lenger og være mer komfortabel enn en som ikke er tilstrekkelig behandlet. Og du vil føle deg lykkeligere av å vite hvor mye bedre ting går med regelmessig vedlikehold.

Så, hvor ofte bør du få en ny kontorstol? Alt avhenger av formålet med bruken.

Når du kjøper en kontorstol til bedriften din, er det avgjørende å tenke på hva som vil fungere best med kulturen til teamet deres hvis de alle sitter på ett sted hver dag og trenger noe tradisjonelt – som tre- eller skinnseter – så fortsett ! Men hvis noen foretrekker komfort fremfor stil (eller omvendt), prøv å skaffe dem forskjellige typer, slik at ingen føler seg utenfor når de beveger seg på jobb under møter osv.

Se for deg en verden uten ryggsmerter. Det kan virke umulig, men du kan holde deg frisk og glad på jobben ved å velge den beste kontorstolen for dine behov!Riktig sete vil øke produktiviteten og føre til betydelige endringer i langsiktig helse.

Endelig dom

Dette innlegget svarer på spørsmålet: hvor lenge skal en kontorstol vare? På slutten av hver dag kan det å føle seg komfortabel på arbeidsplassen utgjøre en forskjell. Enten du er hjemme eller jobber eksternt, vær sikker på at når du kjøper nytt utstyr, er det noe pålitelig som gjør jobben enklere og mer oppfylt!

  1. Essentials for kontor: 7 grunner til at det er viktig å ha en god kontorstol
  2. Kontorstolens levetid: Når må den skiftes ut?
  3. ut 5 TEGN AT DU TRENGER EN NY KONTORSTOL
  4. HVOR OFTE BØR KONTORSTOLER BYTTES?
  5. Holdbarhet for nettingstol: Hvor lenge varer den?
  6. Hvor ofte bør kontorstoler byttes?, M. Ellis-Nock