Article last updated on: 19. 05. 2024.

Bruksanvisning

Seks trinn for å justere kontorstolen riktig.

Den beste måten å unngå nakke- og ryggproblemer på er å sørge for at du sitter riktig i kontorstolen. Et produkt av god kvalitet vil hjelpe, men det er bare like effektivt hvis justeringene er gjort nøyaktig!

1. Setehøyde – hva bør man vurdere?

Når du justerer setehøyden på kontorstolen din, kan det være fristende å sette dem for lavt. Dette er en stor feil! Som et resultat vil du oppleve mer betydelige belastninger ved å sitte over lengre perioder, noe som kan føre til ryggsmerter og spenningshodepine. For å holde deg ergonomisk mens du jobber, sett deg oppreist slik at ingen smertefulle muskler trekker når du sakte senker deg hele dagen (eller like etter timer).

2. Justering av sete, setedybde og setetilt riktig

Sørg for å bruke den for å få mest mulig ut av stolen. Hell vekk fra en rett rygg og hold konstant kontakt mellom deg selv og hvilken pute eller seteoverflate som er foran – selvfølgelig mens du sitter oppreist! Hvis det er en skråning mot hvor blodet samler seg etter å ha strømmet gjennom alle lag godt nok, fremmer dette bedre sirkulasjon fordi personer med friske ben kan sitte uten problemer siden bekkenet deres vil forbli hevet på grunn av tyngdekraften, og hjelper dem å holde seg energiske gjennom lengre perioder på jobb .

3. Justering av høyde og plassering av ryggstøtten eller korsryggstøtten

Denne stolen har som mål å gi deg den optimale ryggstøtten slik at ryggen din ikke blir sliten etter en lang dag på jobb. Ideelt sett kan den justeres for forskjellige posisjoner og beveger seg etter behov når du sitter oppreist eller lener seg litt tilbake på den ene siden mens du holder fast i noe annet som armlener.

4. Justering av høyden eller vippevinkelen til hodestøtten

Mens du sitter ved et skrivebord, er det viktig å holde hodet litt senket og vekk fra harde overflater. Hvis du opplever at du blir anspent eller opplever smerter i nakkeryggraden, så len deg mot denne stolen! Skjermen bør plasseres rett under øyehøyde, slik at det ikke blir belastning på nakkemusklene når du ser opp og ned gjennom arbeidstiden.

5. Justering av armlenene til kroppen og skrivebordet

Armlener er en fin måte å hjelpe deg med å opprettholde din ergonomiske posisjon mens du arbeider. De kan justeres på mange måter, inkludert høyde og vinkel (radialt). Underarmene skal hvile løst med nok plass mellom de øvre armhulene på hver side slik at de ikke kommer i kontakt med møbler eller andre hindringer når de slipper å sitte ved skrivebordet hele dagen!

6. Justering av mekanismens mottrykk til kroppsvekten din

Mottrykket til ryggstøtten (eller hele mekanismen) er nøyaktig justerbar i kontorstoler med vektjustering. Du kan gjøre dette ved å vri på en knott under setet og justere den til du finner det behagelig; slå deretter av eventuelle ekstra spenninger som kan være tilstede når du sitter ned i en lengre periode uten å risikere smerte eller ubehag fra overstrekkende muskler!